Eğitim Videoları, Performans Ödevleri, ingilizce Ödevleri

En Cok Okunanlar

Bu Blogda Ara

Akut Bronsit nedir? Tedavisi Nasil Yapilir? Ne yapilmasi Gerekir?

Tanimi
Akut bronsit brons adi verilen büyük solunum yollarinda virus, bakteri ve mantarlar tarafindan olusturulan akut bir iltihabi hastaligidir. Ayrica asidik ve alkali maddelerin solunmasi ile de iltihabi olmayan akut bronsit tablosu da gerçeklesebilir.
Etkenler
Akut bronsit yapan nedenlerin basinda solunum yollari viruslari yer almaktadir. Akut bronsit vakalarinin ekserisi Influenza, Parainfluenza, Coryza (nezle) virusu, Adenoviruslar ve Respiratory syncytial viruslarla meydana gelir.
Bakterilerle meydana gelen akut bronsit nispeten daha seyrektir. Akut bronsite sebep olan bakterilerin basinda Hemophilus influenza, Pnömokoklar, Streptokoklar, ve Stafilokoklar gelmektedir.
Nadiren Candida ve Aspergillosa türü mantarlar da akut bronsite neden olabilirler.
Devami öbbAkut Bronsit nedir? Tedavisi Nasil Yapilir? Ne yapilmasi Gerekir?
Devamını Oku >> 0 yorum

Kalbiniz Için Yapmaniz Gereken Testler

Kalbiniz Için Yapmaniz Gereken Testler


+30 Yas : Diyabet, asiri sismanlik ve yüksek tansiyon sikayetleriniz varsa; ailenizde, kalp krizine bagli erken ölüm hikayesi mevcutsa, yilda bir kez efor testi. 

+40 Yas : Yilda bir kez efor testi. Ailenizde kalp hastasi varsa ve stresli bir ise sahipseniz, bilgisayarli anjiyo testi


Kaynak: SabahKalbiniz Için Yapmaniz Gereken Testler
Devamını Oku >> 0 yorum

Kuvvetli Bir Bagisiklik Için Öneriler


Kis aylari geldiginden beri çok sik hastalanmaya basladim. En ufak bir dikkatsizligim griple sonuçlanabiliyor. Bu durumu atlatabilmek için ne yapmaliyim? D.T. / Istanbul 
Bbagisikliginizi zayiflatan hastaliginiz veya kullandiginiz bir ilaç varsa, 65 yasin üzerindeyseniz, mutlaka grip asisi olarak ise baslayin.

UYKUYA ÖZEN GÖSTERIN 

Kuvvetli Bir Bagisiklik Için Öneriler C vitamini en yaygin bagisiklik destekleri arasindadir. Ama soguk alginliginda 500 mg'den yüksek dozlari bir anda almayin.
Kuvvetli Bir Bagisiklik Için Öneriler Fazlasinin vücudunuzdan atilmamasi için dozlari günde iki-üç sefere bölün. Buna soguk alginliginin hem süresini hem de siddetini azaltan çinkoyu ekleyebilirsiniz.
Kuvvetli Bir Bagisiklik Için Öneriler Probiyotiklerin gribe karsi da koruma sagladigi biliniyor. Bu durum özelliklelaktobasillus içeren probiyotik desteklerinde geçerli.
Kuvvetli Bir Bagisiklik Için Öneriler Vücudun enfeksiyonlara ve toksinlere karsi direncini arttiran umclaoba, astragalus ile ekinezyayi hekiminize danisarak kullanin.
Kuvvetli Bir Bagisiklik Için Öneriler Moral bozuklugu bagisikligi zayiflatir. Uykunuza ve sevdiklerinizle vakit geçirmeye özen gösterin. Devami öbbKuvvetli Bir Bagisiklik Için Öneriler
Devamını Oku >> 0 yorum

Suriye ile ticaret devam ediyor


Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan, Su anda bizim Suriye ile ticaretimizde hiç bir kisiltama yok, Suriye ile ticaretimiz devam ediyor dedi.


Bakan Zafer Çaglayan, 2023'e Dogru Ekonomi Bölgeleri Çalistayi na katilmak için geldigi Gaziantep'te gazetecilerin sorularini yanitladi.    
Çaglayan, Suriye ile yapilan ikili ticarette Suriye Türkiye ticaretinin bütün kanallarinin açik oldugunu söyledi.
     
Türkiye ile Suriye arasindaki ticaretin devam ettigini isaret eden Bakan Çaglayan, söyle konustu:

Suriye ile ticaretimiz devam ediyor. Su anda bizim Suriye ile ticaretimizde hiç bir kisitlama yok. Suriye'ye yapilan ikili ticaret, Suriye Türkiye ticaretinin bütün kanallari açik. Yapilan sadece vergilerin yükseltilmesi. Diger taraftan araç geçislerindeki ücretler arttirilmistir. Gümrüklerde de bir kaç gün engellemeler yasanmistir. Bu noktada bizim Türkiye'den gelen mallarin hiç birine bir kisitlamamiz olmamistir.
Devami öbbSuriye ile ticaret devam ediyor
Devamını Oku >> 0 yorum

Depresyon Deyip Geçmeyin

Uzmanlar, her yasta ve her mevsimde görülebilendepresyonun, kis aylarinda gelisen bir tipi bulundugunu, bunun da melanin hormonundaki dengesizlikten kaynaklandigini belirtiyor.

Psikiyatri Uzmani Doç. Dr. Nurper Erberk Özen, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ruhsal çökkünlük olarak tanimlanabilen depresyonun, her yasta ve her mevsimde görülebildigini, ancak özellikle kis aylarinda arttigini söyledi.

Depresyonun, kendine özgü belirtileri sahip, toplumun önemli bir kismini, daha çok da kadinlari etkileyen ciddi bir ruhsal sorun oldugunu ifade eden Özen, depresyon belirtisi gösteren kisinin yakin çevresinin, bu duruma karsi duyarli olmasi gerektigini vurguladi.
Devami öbbDepresyon Deyip Geçmeyin
Devamını Oku >> 0 yorum

Hikaye Videolari (1. Sinif) Kaz Yollasam Yolar Misin?

1. Sinif Hikaye Videolari
Hikayenin hem yazili metni mevcut. Hem de dinleme imkani veriyor. Videoyu dinlerken ögrencinin yazilari takip etmeleri saglanarak okumayi gelistirici etkileri olacaktir. Ögrencinin yazilari takip etmesi önemlidir. Videoyu bol bol takip edebilir. Sonrada videonun sesini kapatarak kendisi okumasi saglanabilir. Yazilar hizli geçebilecegi için gerektigi yerde videoyu durdurup ögreciye okumasi saglanmalidir. Okuma yolunda herkese kolay gelsin.
Devami öbbHikaye Videolari (1. Sinif) Kaz Yollasam Yolar Misin?
Devamını Oku >> 0 yorum

Keloglan ve Sihirli Tas


1. Sinif Hikaye Videolari - KELOGLAN VE SIHIRLI TAS
Hikayenin hem yazili metni mevcut. Hem de dinleme imkani veriyor. Videoyu dinlerken ögrencinin yazilari takip etmeleri saglanarak okumayi gelistirici etkileri olacaktir. Ögrencinin yazilari takip etmesi önemlidir. Videoyu bol bol takip edebilir. Sonrada videonun sesini kapatarak kendisi okumasi saglanabilir. Yazilar hizli geçebilecegi için gerektigi yerde videoyu durdurup ögreciye okumasi saglanmalidir. Okuma yolunda herkese kolay gelsin.
Devami öbbKeloglan ve Sihirli Tas
Devamını Oku >> 0 yorum

Kanserle Mücadelede Yeni Umut

Bir proteinin, kanserin yayilmasini engellemede kilit rol oynayabilecegi belirlendi.

Isviçreli bilimadamlarinin fareler üzerinde yaptigi arastirma, vücutta dogal olarak bulunan periostin adi verilen protein olmadan, kanser hücrelerinin, kanserin kaynagini aldigi organdan daha uzak bir yere yayilamadigini (metastaz) gösterdi.

Arastirmaya imza atanlardan Joerg Huelsken, fareleri bu proteinden yoksun birakan bilimadamlari, kanserli kök hücrenin metastaza ugramadigini, kayboldugunu ya da uyku durumuna geçtigini belirtti.
Devami öbbKanserle Mücadelede Yeni Umut
Devamını Oku >> 0 yorum

1. Sinif Uzamsal Iliskiler -1

1. Sinif Uzamsal Ifadeler -1
1. sinif uzamsal iliskiler etkinlik örnekleri, uzamsal iliskiler örnekleri, hangisi uzak hangisi yakin, küçük büyük ifadeler, hangisi uzun hangisi kisa etkinlikleri, birinci sinif uzamsal ifadeleri anlatan etkinlikler etkinlik örnekleri, 1. sinif uzamsal ifadeler örnegi indir, 1. sinif uzamsal ifadeler örnegi downloadDevami öbb1. Sinif Uzamsal Iliskiler -1
Devamını Oku >> 0 yorum

1. Sinif Uzamsal Iliskiler -2


1. Sinif Uzamsal Ifadeler -2
1. sinif uzamsal iliskiler etkinlik örnekleri, uzamsal iliskiler örnekleri, hangisi uzak hangisi yakin, küçük büyük ifadeler, hangisi uzun hangisi kisa etkinlikleri, birinci sinif uzamsal ifadeleri anlatan etkinlikler etkinlik örnekleri, 1. sinif uzamsal ifadeler örnegi indir, 1. sinif uzamsal ifadeler örnegi downloadDevami öbb1. Sinif Uzamsal Iliskiler -2
Devamını Oku >> 0 yorum

1. Sinif Uzamsal Iliskiler -3


1. Sinif Uzamsal Ifadeler -3
1. sinif uzamsal iliskiler etkinlik örnekleri, uzamsal iliskiler örnekleri, hangisi uzak hangisi yakin, küçük büyük ifadeler, hangisi uzun hangisi kisa etkinlikleri, birinci sinif uzamsal ifadeleri anlatan etkinlikler etkinlik örnekleri, 1. sinif uzamsal ifadeler örnegi indir, 1. sinif uzamsal ifadeler örnegi downloadDevami öbb1. Sinif Uzamsal Iliskiler -3
Devamını Oku >> 0 yorum

1. Sinif Uzamsal Iliskiler -4


1. Sinif Uzamsal Ifadeler -4
1. sinif uzamsal iliskiler etkinlik örnekleri, uzamsal iliskiler örnekleri, hangisi uzak hangisi yakin, küçük büyük ifadeler, hangisi uzun hangisi kisa etkinlikleri, birinci sinif uzamsal ifadeleri anlatan etkinlikler etkinlik örnekleri, 1. sinif uzamsal ifadeler örnegi indir, 1. sinif uzamsal ifadeler örnegi downloadDevami öbb1. Sinif Uzamsal Iliskiler -4
Devamını Oku >> 0 yorum

1. Sinif Uzamsal Iliskiler -5



1. Sinif Uzamsal Ifadeler -5
1. sinif uzamsal iliskiler etkinlik örnekleri, uzamsal iliskiler örnekleri, hangisi uzak hangisi yakin, küçük büyük ifadeler, hangisi uzun hangisi kisa etkinlikleri, birinci sinif uzamsal ifadeleri anlatan etkinlikler etkinlik örnekleri, 1. sinif uzamsal ifadeler örnegi indir, 1. sinif uzamsal ifadeler örnegi downloadDevami öbb1. Sinif Uzamsal Iliskiler -5
Devamını Oku >> 0 yorum

1. Sinif Uzamsal Iliskiler -6



1. Sinif Uzamsal Ifadeler -6
1. sinif uzamsal iliskiler etkinlik örnekleri, uzamsal iliskiler örnekleri, hangisi uzak hangisi yakin, küçük büyük ifadeler, hangisi uzun hangisi kisa etkinlikleri, birinci sinif uzamsal ifadeleri anlatan etkinlikler etkinlik örnekleri, 1. sinif uzamsal ifadeler örnegi indir, 1. sinif uzamsal ifadeler örnegi downloadDevami öbb1. Sinif Uzamsal Iliskiler -6
Devamını Oku >> 0 yorum

1. Sinif Uzamsal Iliskiler -7



1. Sinif Uzamsal Ifadeler -7
1. sinif uzamsal iliskiler etkinlik örnekleri, uzamsal iliskiler örnekleri, hangisi uzak hangisi yakin, küçük büyük ifadeler, hangisi uzun hangisi kisa etkinlikleri, birinci sinif uzamsal ifadeleri anlatan etkinlikler etkinlik örnekleri, 1. sinif uzamsal ifadeler örnegi indir, 1. sinif uzamsal ifadeler örnegi downloadPDF KONUMUNU AÇ1. Sinif Uzamsal Iliskiler -7
Devamını Oku >> 0 yorum

Aero: THY, Avrupa da 1 numara mi olacak

Aero: THY, Avrupa da 1 numara mi olacak 

Almanya nin önde gelen havacilik dergilerinden Aero, Türk Hava Yollari ni (THY) Ocak 2012 sayisinin kapagina tasiyarak övdü. Derginin Avrupa da 1 numara olma yolunda mi? - Turkish Airlines zirveye ulasmak istiyor basligi ile yayinlanan haberde, Türkiye deki ekonomi dallari Turkish Airlines in basarilarinin birazini bile yakalayabilecek durumdaysa Avrupa, Bogaziçi nin dogusundaki bu ülkeye hemen AB üyeligini vermeli denildi.
Devami öbbAero: THY, Avrupa da 1 numara mi olacak
Devamını Oku >> 0 yorum

Solaryum cilt kanserini riskini % 70 artiriyor


Solaryum cilt kanserini riskini % 70 artiriyor


ABD de yapilan bir arastirma, solaryum kullaniminin cilt kanserinin en büyük sebeplerinden biri oldugunu ortaya çikardi. Yale Üniversitesi nde yapilan arastirmada, solaryum kullanan insanlarin, yasitlarina göre kansere yakalanma ihtimalinin yüzde 70 daha fazla oldugu kaydedildi. Arastirmayi yürüten Profesör Susan Mayne, solaryum kullanan kadinlar arasinda kanser tehlikesinin büyük oldugunu dikkat çekerek Solaryuma girme sayisi arttikça kansere yakalanma riski de artiyor dedi.
Devami öbbSolaryum cilt kanserini riskini % 70 artiriyor
Devamını Oku >> 0 yorum

Tatlandiricilar zararli mi?


Tatlandiricilar zararli mi?

Üretici sirketler tatlandiricilarin kesinlikle zararli olmadigini iddia ederken, tüketiciler kusku duyuyor
Günümüzde ABD'de onaylanan 3 çesit enerji içermeyen yapay tatlandirici vardir. Diger tatlandiricilar üzerindeki arastirmalar ise halen sürüyor..

Vücudumuzun baslica enerji kaynagini olusturan karbonhidratlar sinifinda yer alan seker vazgeçemedigimiz tatlardan biridir. Seker ve sekerli gidalari asiri miktarda tüketmek ise bu besinlerin yüksek enerji degerleri nedeniyle obezitenin en önemli nedenlerinden biridir. Ayrica obeziteyi takip eden seker hastaligi, hipertansiyon, kalp - damar hastaliklari da unutulmamalidir. Dis çürüklerinin de altinda yatan en önemli neden süphesiz sekerli besinlerin çok tüketilmesidir. Özellikle obezite ve seker hastaligi gibi durumlarda seker tüketimi sinirlandirilmakta, sekerin yerine kalorisi düsük veya olmayan bazi yapay tatlandiricilar kullanilmaktadir.
Devami öbbTatlandiricilar zararli mi?
Devamını Oku >> 0 yorum

Kategoriler

Ödev Ödev
TOPlistDerya Baykal